Workshop: Landschapsfotografie in de M-stand

DSC_929321888-bewerkt.jpg

‘Het gewone kan bijzonder worden door de manier waarop het licht erop schijnt’

Deze workshop dient een tweeledig doel. De ‘M’ staat voor zowel Manual als Mindfulness.

Dat behoeft enige nadere uitleg:

  1. Manual (manueel) staat hier voor het fotograferen in de M-stand en betekent dat je je camera volledig onder controle hebt door zelf het diafragma-, de sluitertijd- en de ISO-waarde in te stellen. Je hebt dan controle over de belichting van de omgeving die je op de foto wilt vastleggen. Aan een goed resultaat van een foto gaan een  aantal goed doordachte beslissingen vooraf zoals; wat is een mooie scène om vast te leggen? Hoe bepaal ik de compositie? Welke belichtingsinstelling(en) heb ik daarbij nodig? Heb ik daar hulpmiddelen bij nodig?

  2. Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Toegepast in de fotografie zou je eigenlijk kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het volledig alert zijn en kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu plaatsvindt. Je kunt jezelf dan openstellen voor de locatie die je hebt gekozen en jezelf verdiepen in, voor dat moment belangrijke vragen zoals; welke compositie kan ik uit het landschap halen, hoe is het licht op dit moment, hoe kan ik mijn camera instellen om dat licht naar mijn hand te zetten om de foto te creëren die ik voor ogen hebt.

Door deze twee begrippen aan elkaar te koppelen, heb je het in wezen over de beleving van fotografie. Met behulp van kennis van de mogelijkheden van je camera, kennis van de lichtomstandigheden, kennis van hulpmiddelen en trucs kan je creatieve beslissingen nemen en een prachtig beeld creëren. Want iets gewoons kan bijzonder worden door de manier waarop het licht erop schijnt of door de manier waarop jij het licht erop laat schijnen.

Het mooie van landschapsfotografie is dat je buiten in de natuur bent en gefocust op je onderwerp, compositie etc. Je krijgt geen prikkels van buitenaf en dat creëert een fijne basis voor ontspanning en creativiteit.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Voor een ieder die geïnteresseerd is in landschapsfotografie en zijn/haar kennis over dit onderwerp wil uitbreiden of aanscherpen.  

Belangrijk om te weten.

Ik geloof in optimale persoonlijke begeleiding/coaching gedurende deze specifieke workshop Beleving van de fotografie is daar een belangrijk onderdeel van. Beleving stimuleert de creativiteit! Daarom is deze workshop altijd 1 op 1. Je hebt daardoor de volledige aandacht van mij. Tevens is de workshop geheel op maat samen te stellen.

  • de workshop is geheel in de praktijk waarbij ik achteraf belangrijke theorie in PDF vorm zal verstrekken als naslagwerk.

  • de workshop zal in principe plaatsvinden in het mooie en rustige Twentse landschap van Overijssel.

  • in overleg kan de workshop ook buiten Twente plaatsvinden. Duur, locatie en prijs zal dan in onderling overleg plaatsvinden.

De kosten voor de workshop Landschapsfotografie in de M-stand zijn € 65,00 per uur inclusief BTW met een minimum van 3 uur = 1 dagdeel.

De workshop wordt geheel in overleg samengesteld uitgaande van kennisniveau cursist en kan natuurlijk met meerdere dagdelen en samenstelling worden uitgebreid.

Heb je interesse? Neem dan contact met mij op via onderstaand formulier. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.


 

Naam *
Naam